Hoe werk ik

“Ik vind het belangrijk dat er een ontspannen sfeer is waarin iedereen zichzelf kan zijn”


Werkwijze

Om er een onvergetelijke trouwceremonie van te maken is het belangrijk dat we aandacht besteden aan: een goede voorbereiding, de mogelijkheden van de locatie, een warm welkom voor de gasten, een persoonlijke toespraak en een ontspannen sfeer.

Het voorgesprek

Bij een goede voorbereiding op de trouwceremonie is een voorgesprek belangrijk. Tijdens dit gesprek leren we elkaar beter kennen. We focussen op: jullie wensen en ideeën voor de ceremonie, de mogelijkheden, jullie liefdesverhaal, jullie dromen, de mensen die belangrijk voor jullie zijn en mensen die jullie wellicht missen. Ook bespreken we wie eventueel een rol gaan vervullen in jullie trouwceremonie.

Het persoonlijke gesprek maakt het voor mij mogelijk om een toespraak te maken waarin jullie je zullen herkennen. Samen bespreken we hoe we jullie trouwceremonie op een persoonlijke en speciale manier vorm gaan geven.

De locatie

Kies voor een locatie die bij jullie past. Steeds meer gemeenten geven de trouwlocaties vrij. Dat betekent dat je zelf mag bepalen waar je gaat trouwen. Lees meer over de mogelijkheden in het menu trouwen op locatie’.  

De gasten

De gasten die jullie uitnodigen op jullie bruiloft spelen een belangrijke rol in jullie leven. Een warm welkom en een persoonlijke benadering is daarom erg belangrijk. Hebben jullie kinderen? Dan is het leuk om hen zoveel mogelijk te betrekken bij de ceremonie.

De toespraak

De informatie die ik heb verzameld tijdens het voorgesprek vormt de basis voor mijn toespraak. Tijdens de ceremonie is er ruimte voor inbreng van anderen. Willen jullie nog iets tegen elkaar zeggen? Wil een moeder een gedicht voordragen of een vriend een passende anekdote vertellen? Is er iemand die een lied ten gehore brengt? Willen jullie na het jawoord eerst een feestelijke toost uitbrengen en dan pas tekenen? Jullie bedenken het maar. Alles is wat mij betreft bespreekbaar. 

In de toespraak kijken we samen terug, vooruit en staan we stil bij het moment waarop en waarom jullie ‘ja’ tegen elkaar zeggen. Ik vind het belangrijk dat er een ontspannen sfeer is waarin iedereen zichzelf kan zijn en dat jullie volop kunnen genieten tijdens de bruiloft.

Laat het maar over je heen komen…pink een traantje weg, lach en geniet!